lördag 24 september 2011

Schampo, skog & dypöl

Två väl schamponerade hundar, så noggrant så noggrant! Schampo, massera, vatten och skölj, schampo igen och "stå still har jag sagt". Doft av babypuderschampo och fin och glansig päls som resultat! Matte är mycket nöjd!

Vi åker ut i skogen för höstvädret är så vackert!Skutt, skutt, hopp, hopp, en vattenpöl här och lite mossa där!
Regnet har fyllt skogens inåtvända kullar med vatten, och att plaska i dem och dricka därur så att man sedan blir jätte, jätte kissnödig tycker grabbarna är jätte skoj!

Vi vandrar vidare, och grabbarna rusar före och skuttar vant ner i ytterligare en pöl, men denna var inte fotdjup, utan jättedjup, så båda boxrarna försvann! När de sedan kom upp igen, hade de tagit med sig hela skogens dy och unkna stank samt färgat sig mörka som labradorer!

Hem igen, schampo fram, gnugga, duscha, skölja, duscha, lite lavendelbalsam, "nej, smit inte härifrån", skölja, "suck", gnugga, gnugga, "få se på ansiktet, oj, oj!".

En liten promenadstund senare, då gossarna är så extremt kissnödiga av allt vattenpölsdrickande, så är det Matte som följs åt de två.
Cross luktar på en grästuva och Cinco kommer upp bredvid, lyfter på benet åt lillens håll och kissar...
NU ÄR INTE MAMA LYCKLIG LÄNGRE!
Hem igen, in med Cross i duschen, men utan schampo, inte ens något lavendelbalsam. Skölj, skölj, "mutter, ja, tyvärr lillen, jag måste EN GÅNG TILL...", skölja, torka.
Matte slår sig ner i soffan med en duns, lite sur förstås, men det försvinner snabbt när båda gossarna kryper ihop nära och somnar.